peus amb proteccio solar en forma de sol
08 juliol 2020#Salut

Sol i protecció

Enviat per manager el dc., 08/07/2020 - 18:39
peus amb proteccio solar en forma de sol

El sol és indispensable per a la vida i si es pren amb mesura, provoca efectes beneficiosos. Però qualsevol intent d’aconseguir un bronzejat també suposa exposar la pell a uns efectes perjudicials que es manifesten amb l’aparició de taques i arrugues i la possibilitat de patir càncer de pell. 

El càncer de pell avança al nostre país. En els últims 4 anys s'ha produït un augment anual del 10%. El melanoma representa el 4% de tots els tumors malignes de pell però és el responsable del 80% de morts per aquest tipus de tumors.

Se sap que l'augment de casos de càncer de pell està directament relacionat a l'exposició al sol, per aquest motiu us volem fer arribar algunes recomanacions en fotoprotecció.

  • Evita llargues exposicions al sol, sobretot entre les 11 i les 16 hores. No exposis al sol directe nens menors de 3 anys. Extrema les precaucions durant qualsevol activitat a l’aire lliure, tenint en compte que l’aigua, l’herba i la neu reflecteixen les radiacions solars i augmenten les probabilitats de cremades.
  • Protegeix la pell amb roba, el cap amb gorres o barrets, els llavis amb protector labial i les cicatrius amb factor de protecció alt. Per evitar lesions oculars, cal protegir els ulls amb ulleres de sol que garanteixin un 100% de protecció davant els rajos ultraviolats.
  • Utilitza sempre el protector solar, inclús els dies ennuvolats. Aplica la crema solar generosament 30 minuts abans de l’exposició solar. Repeteix l’aplicació cada 2 hores i després de cada bany.
  • Els medicaments fotosensibilitzants, poden provocar cremades i l’aparició de taques fosques a la pell. Si prens algun medicament consulta el farmacèutic.
  • Si estàs embarassada, prens anticonceptius orals o tractaments hormonals, evita l’exposició al sol o utilitza productes d’alta protecció perquè hi ha risc d’aparició de taques fosques a la pell, sobretot a la cara

 

Compartir