imatge de un frascó i de plantes d'aromateràpia
03 desembre 2019#Salut

Els 4 olis essencials indispensables per passar l'hivern

Enviat per manager el dt., 03/12/2019 - 12:26
imatge de un frascó i de plantes d'aromateràpia

La aromateràpia és la utilització d'olis essencials amb finalitat terapèutica. És un mètode natural que es basa en l'activitat de les molècules bioquímiques que contenen els olis essencials.

En aquesta estació de l'any són freqüents les afeccions respiratòries, per això podem ajudar-nos amb els olis essencials per a tractar les molèsties més comuns de l'hivern com són la tos, la mucositat, els símptomes de la grip, etc.

imagen de una familia en la cama resfriados

A continuació, parlarem sobre alguns els olis essencials imprescindibles per a aquesta època de l'any:

Avet balsàmic

L'oli essencial de l'avet balsàmic és conegut per la seva acció expectorant i balsàmica. La via més comú és en difusió i via tòpica. 

  • Difusió: 1-5 gotes en pediatria i 5-10 gotes en adults.
  • Via tòpica: Dissoldre en oli vegetal (oli d'ametlles) 2 o 3 gotes d'oli d'avet balsàmic i aplicar la mescla en el tòrax.
Ravintsara

L'oli essencial de ravintsara actua com a estimulant immunitari, expectorant i també té un efecte antiviral. S'aplica en via tòpica i en difusió.

  • Difusió: 3-4 gotes en adults.
  • Via tòpica: 1 gota diluïda en una mica d'oli vegetal en les plantes dels peus.
  • Durant epidèmies de grip de l'hivern: aplica 6 gotes de l'oli essencial de ravintsara en les plantes dels peus o en el tòrax, matí i nit per a prevenir les agressions virals.
Eucaliptus radiata

L'oli essencial d'eucaliptus radiata és un excel·lent expectorant, antitusiu. Es pot utilitzar via oral, via tòpica i en difusió.

  • Via oral: Es recomana afegir dues gotes en la dosi de xarop mucolític, 3 vegades al dia o 2 gotes diluïdes en una mica de mel per a prendre 3 vegades, tots dos casos s'han d'utilitzar com a màxim 1 setmana.
  • Via tòpica: Aplicar 5 o 6 gotes en el pit durant diverses vegades a el dia, també es pot inhalar directament del flascó a demanda o posar 2 gotes en aigua a punt de bullir i fer inhalacions 2-3 vegades al dia (no asmàtics).
Xiprer

L'oli essencial de xiprer és un extraordinari antitusiu. Es pot administrar via tòpica i via oral.

  • Via tòpica: Administrar 3 gotes d'aquest oli+ gotes d'oli vegetal d'avellana en el tòrax.
  • Via oral: Administrar dues gotes en la dosi de xarop 3 vegades al dia durant màxim 1 setmana.

Compartir